چگونه هارد اینترنال را به اکسترنال تبدیل کنیم؟

امروزه افراد در موقعیت‌های شغلی مختلف با اطلاعات زیادی سر و کار دارند. با استفاده از هارد می‌توانید این اطلاعات را در کنار هم ذخیره سازی کنید و آن‌ها را حفظ نمایید. هاردهایی که در سیستم‌های شخصی و لپ‌تاپ‌ها وجود دارند از نوع هاردهای اینترنال هستند.

اشتراک گذاری

امروزه افراد در موقعیت‌های شغلی مختلف با اطلاعات زیادی سر و کار دارند. با استفاده از هارد می‌توانید این اطلاعات را در کنار هم ذخیره سازی کنید و آن‌ها را حفظ نمایید. هاردهایی که در سیستم‌های شخصی و لپ‌تاپ‌ها وجود دارند از نوع هاردهای اینترنال هستند. اگر پس از مدتی نیاز به هاردی با حافظه بیشتر داشتید، می‌توانید به جای تعویض هارد اینترنال از تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال استفاده کنید. هاردهای اکسترنال از قیمت بالایی برخوردار هستند. به همین دلیل بهترین راه برای داشتن یک هارد اکسترنال استفاده از هاردهای قدیمی اینترنال است. شما می‌توانید با هزینه کمتر هارد اینترنال خود را به یک هارد قابل حمل تبدیل کنید. برای آشنایی بیشتر با این دو هارد و پاسخ به سوال چگونه هارد اینترنال را اکسترنال کنیم ؟ در ادامه با ما همراه باشید.

 

تفاوت هارد اینترنال و اکسترنال

هاردهای اینترنال و اکسترنال هر دو برای ذخیره سازی اطلاعات استفاده می‌شوند. همچنین هر دو هارد دارای ظرفیت‌های مختلفی هستند؛ اما تفاوت‌هایی با یکدیگر دارند. هارد‌های اینترنال مستقیماً به مادربرد متصل شده و به عنوان حافظه داخلی شناخته می‌شوند. از طرف دیگر هاردهای اکسترنال از طریق کابل به مادربرد متصل شده و به عنوان حافظه خارجی شناخته می‌شوند. همانطور که اشاره کردیم هر دو هارد در ظرفیت‌های مختلف موجود هستند؛ اما هاردهای اینترنال گزینه‌های متنوع‌تری را در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

از لحاظ قیمت هاردهای اکسترنال از قیمت بالاتری نسبت به هاردهای اینترنال برخوردار است. با توجه به این موضوع به نظر می‌رسد تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال حرکتی مقرون به صرفه باشد؛ اما باید هزینه‌های تبدیل را نیز در نظر بگیرید.

هاردهای اینترنال به واسطه نزدیکی به مادربرد و پردازنده از سرعت بالاتری نسبت به هاردهای اکسترنال برخوردار هستند. هاردهای اینترنال داخل سیستم قرار دارند و به همین دلیل در برابر ضربه، فشار و... مقاومت ندارند. در مقابل هاردهای اکسترنال خارج از سیستم قرار گرفته‌اند و قابلیت حمل دارند. به همین دلیل از پوشش‌های محافظتی در برابر ضربه، فشار و دیگر آسیب‌ها برخوردار هستند.

 

پیش‌نیازهای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال باید نکاتی را از پیش رعایت کنید. با رعایت پیش‌نیازهای این فرایند روند تبدیل هاردهای اینترنال به اکسترنال به بهترین نحو انجام می‌شود. در این بخش به برخی از پیش نیازهای این فرایند می‌پردازیم.

سایز هارد

یکی از مهم‌ترین پیش‌نیازهای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال، سایز هارد است. به صورت کلی هاردها دارای دو نوع کامپیوتری سه و نیم اینچی و هاردهای لپ تاپ دو نیم اینچی هستند. هاردهای لپ ‌تاپ ابعاد کوچک‌تری نسبت به هاردهای کامپیوتر دارند و قیمت آن‌ها نسبت به هاردهای کامپیوتری بالاتر خواهد بود. هاردهای کامپیوتری برای تامین انرژی نیاز به یک منبع تغذیه خارجی دارند؛ اما هاردهای لپ ‌تاپ برای تامین انرژی نیازی به اتصال جداگانه نخواهند داشت. معمولاً برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال از هاردهای لپ ‌تاپ استفاده می‌کنند؛ اما شما می‌توانید هارد اینترنال کامپیوتر را نیز به هارد اکسترنال تبدیل کنید.

سالم بودن هارد

هاردها مانند بسیاری از محصولات دیگر طول عمر مشخصی دارند. پیش از تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال باید به این موضوع فکر کنید که آیا هارد شما ارزش تبدیل کردن را دارد؟ اگر مدت زیادی نیست که از هارد اینترنال استفاده می‌کنید و این هارد درصد سلامت قابل قبولی دارد، می‌توانید آن را به هارد اکسترنال تبدیل کنید؛ اما در صورتی که مدت زیادی است که از این هارد استفاده کرده‌اید، بهتر است از تبدیل آن به هارد اکسترنال خودداری نمایید. هاردهایی که درصد سلامت پایینی دارند ممکن است به زودی از کار بیفتند و تمام اطلاعات شما از بین بروند. به همین دلیل بررسی سالم بودن هارد از اهمیت بالایی برخوردار است. برای بررسی سالم بودن هارد خود می‌توانید از نرم‌افزارهای Hard Disk Sentinel و Crystal Disk Info استفاده کنید.

اتصالات هارد

هاردهای اینترنال معمولاً برای تصال به سیستم از کابل‌های SATA، PATA و IDE استفاده می‌کنند. در حال حاضر SATA به عنوان مدرن‌ترین و به روزترین رابط شناخته می‌شود. به همین دلیل استفاده از این رابط رواج یافته است. با استفاده از رابط SATA 3 انتقال داده‌ها با سرعت ۶ گیگابایت در ثانیه را تجربه خواهید کرد. این سرعت تجربه خوبی را برای کاربران فراهم می‌کند. از رابط IDE برای اتصال کابل‌های قدیمی‌تر استفاده می‌شود که امروزه به ندرت آن را می‌بینیم. برای اتصال هاردهای 3.5 اینچی نیز از کابل PATA استفاده می‌شود.

هارد اینترنال

روش‌های تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال از روش‌های مختلفی انجام می‌شود. برای انجام این کار شما باید پیش‌نیازهایی را رعایت کنید تا هنگام تبدیل دچار مشکل نشوید. در این بخش روش‌های تبدیل هاردهای اینترنال به اکسترنال را در اختیار شما قرار می‌دهیم. شما با کمک این روش‌ها می‌توانید به سادگی هارد اینترنال خود را به هارد اکسترنال تبدیل کنید.

1. استفاده از کابل تبدیل (SATA به USB)

یکی از روش‌هایی که هزینه چندانی ندارد و تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال بدون باکس به سادگی انجام می‌گیرد، استفاده از تبدیل SATA به USB است. این تبدیل از یک سمت به سوکت هارد و از سمت دیگر به سیستم متصل می‌شود. سوکت هارد ممکن است با توجه به تفاوت هاردهای کامپیوتری و لپ تاپ متفاوت باشد؛ اما این رابط از سمت دیگر از طریق پورت USB به سیستم متصل خواهد شد. در این روش هارد اینترنال بدون محافظ مورد استفاده قرار می‌گیرد و از آنجایی که در برابر فشار و ضربه مقاومت ندارد، به سادگی خراب می‌شود. در این روش برای استفاده از هارد اکسترنال باید تبدیل را به همراه داشته باشید. در تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال از طریق استفاده از کابل اطلاعات شما در معرض خطر و از بین رفتن قرار دارند. به همین دلیل این روش، روشی امن شناخته نمی‌شود.

2. استفاده از باکس هارد (Enclosure)

استفاده از باکس هارد یا قاب خصوص یکی دیگر از روش‌هایی است که برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال از آن استفاده می‌کنند. در این روش یک قاب کوچک از هارد اینترنال شما محافظت می‌کند. این قاب‌ها برای هاردهای مختلف در ابعاد متفاوت تولید می‌شوند. برای مثال باکس‌های هارد در ابعاد 2.5 اینچی (برای هاردهای لپ تاپ) و 3.5 اینچی(برای هاردهای کامپیوتر) موجود هستند. این قاب مخصوص همچنین برای حافظه‌ SSD وجود دارد. از ویژگی‌های باکس هارد می‌توان به اتصال ساده و قیمت مقرون به صرفه آن اشاره کرد.

برای قرار دادن هارد اینترنال در باکس هارد باید درب باکس هارد را با احتیاط باز کنید. سپس هارد اینترنال را در محفظه باکس قرار دهید و درب باکس را ببندید. در نهایت هارد را از طریق USB به سیستم متصل کنید.

این قاب‌ها در روند اتصال هارد به سیستم از هارد شما به خوبی محافظت می‌کنند. این محصول از متریال‌های مختلفی مانند پلاستیک، آلومینیوم و سیلیکون ساخته می‌شود. جنس باکس هارد به شما کمک می‌کند که در برابر ضربه، فشار و آب از هارد خود محافظت کنید.

3. استفاده از داک هارد (Docking Station)

داک هارد یکی دیگر از روش‌هایی است که از طریق آن امکان تبدیل کردن هارد اینترنال به اکسترنال وجود دارد. این روش برای اتصال به سیستم تنها با رابط SATA سازگار است. شما می‌توانید یک یا چند هارد اینترنال کامپیوتر یا لپ تاپ را در داک هارد قرار دهید. برای اتصال هارد اینترنال به اکسترنال کافی است که هارد‌های 2.5 و 3.5 اینچی را درون داک هارد قرار دهید. پس از این کار به کمک کابل USB، داک هارد به سیستم مورد‌نظر شما متصل می‌شود. اکثر داک‌های هارد برای تامین انرژی باید به صورت مستقیم به پریز برق متصل شوند. به همین دلیل نمی‌توانید در تمام مواقع از آن‌ها استفاده کنید. تبدیل کردن هارد اینترنال به اکسترنال از طریق داگ هارد گزینه مناسب برای اتصال هاردها به کنسول بازی است.

تبدیل اینترنال به اکسترنال با داک هارد

4. استفاده از برد تبدیل هارد

یکی دیگر از روش‌های تبدیل کردن هارد اینترنال به اکسترنال استفاده از برد تبدیل هارد است. بردهای این روش بسیار ابعاد کوچکی دارند و به سادگی قابل حمل هستند. در روش استفاده از برد تبدیل هارد می‌توانید از رابط‌های SATA و IDE استفاده کنید. از آنجایی که برد تبدیل هارد ورودی برق ندارد، در این روش نمی‌توان تبدیل هاردهای اینترنال 3.5 اینچی (هارد کامپیوتر) را انجام داد.

 

کاربردها و مزایای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال مزایایی را به همراه دارد. مهم‌ترین کاربرد و مزیت این کار قابلیت حمل هارد است. هاردهای اینترنال داخل سیستم قرار دارند و شامل اطلاعات زیادی هستند. امکان جابجایی به شما کمک می‌کند که در موقعیت‌های مختلف از این اطلاعات استفاده کنید؛ اما تا زمانی که هارد اینترنال داخل سیستم باشد و امکان جابجایی آن وجود نداشته باشد، امکان استفاده از اطلاعات آن در موقعیت‌های دیگر وجود ندارد. مقاومت در برابر ضربه از طریق پوشش‌های پلاستیکی یکی دیگر مزایای تبدیل کردن هارد اینترنال به اکسترنال به حساب می‌آید.

 

معایب تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال در کنار مزایایی که دارد معایبی را نیز به همراه خواهد داشت. از مهم‌ترین معایب این تبدیل می‌توان به آسیب پذیری هارد در اثر حرکت زیاد اشاره کرد. همچنین از میان روش‌هایی که برای تبدیل کردن هارد اینترنال به آن‌ها اشاره کردیم، تنها دو مورد به صورت قابل قبولی از هارد محافظت می‌کنند. در روش‌های دیگر ممکن است هارد شما دچار مشکل شود و تمام اطلاعات شما از بین بروند. از دیگر معایب این تبدیل می‌توان به قطع و وصل شدن منبع تغذیه اشاره کرد. این موضوع به شدت عمر هارد اینترنال را کاهش می‌دهد و برای آن مضر است. بنابراین تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال بدون عیب نخواهد بود و پیش از این تبدیل باید به سلامت هارد فکر کنید.

 

مشکلات و خطاهای رایج در تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال

تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال یکی از فرایندهایی است که احتمال دارد در طول آن با مشکلات و خطاهایی روبه‌رو شوید. در این بخش برخی از این مشکلات را بررسی می‌کنیم تا پیش از تبدیل کردن هارد اینترنال به اکسترنال از آن‌ها آگاه باشید.

مشکلات عملکردی

با تبدیل کردن هارد اینترنال به اکسترنال با کاهش سرعت انتقال اطلاعات مواجه خواهید شد. هارد اکسترنال نسبت به هارد اینترنال در انتقال دیتا از سرعت کمتری برخوردار است.

مشکلات فیزیکی

یکی از اصلی‌ترین مشکلاتی که هارد اینترنال شما را تهدید می‌کند، آسیب‌های فیزیکی است. همانطور که تاکنون متوجه شده‌اید هاردهای اینترنال درون سیستم هستند و در محیط بیرونی در برابر آسیب‌های فیزیکی مقاومتی از خود نشان نمی‌دهند. به همین دلیل آسیب‌های فیزیکی و خرابی هارد یکی از رایج‌ترین مشکلاتی است که در تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال ممکن است با آن مواجه شوید.

مشکلات امنیتی

یکی دیگر از مشکلاتی که پس از تبدیل کردن هارد اینترنال به اکسترنال با آن مواجه خواهید شد، مشکلات امنیتی است. هاردها معمولا شامل اطلاعات مختلفی هستند و زمانی که هارد اینترنال خود را به هارد اکسترنال تبدیل کنید، دسترسی به آن برای افراد دیگر ساده خواهد بود. با توجه به این شرایط امکان سرقت هارد فراهم می‌شود. هاردهای اینترنال زمانی که در سیستم قرار دارند از امنیت بیشتری برخوردار هستند.

 

جمع‌بندی
تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال یکی از روش‌هایی است که با صرفه‌جویی در مصرف هزینه، مزایای قابل توجهی را در اختیار شما قرار می‌دهد. با کمک این روش می‌توانید بدون نیاز به خرید هارد اکسترنال، هارد قدیمی خود را به هارد اکسترنال تبدیل کنید. در این مقاله روش‌های مختلفی را برای انجام این کار در اختیار شما قرار دادیم.

آیا تاکنون تجربه تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال را داشته‌اید؟ لطفاً نظرات خود را راجع به تبدیل کردن هارد اینترنال به اکسترنال با ما در میان بگذارید.

 

سوالات متداول:

ایا میتوان هارد اینترنال را به اکسترنال تبدیل کرد؟

از آنجایی که عوامل مختلفی در تبدیل کردن هارد اینترنال به اکسترنال موثر هستند نمی‌توان هر نوع هاردی را به هارد اکسترنال تبدیل کرد. برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال باید برخی از پیش‌نیازها را بررسی کنید.

چه قابلیتی در انتخاب روش تبدیل مهم‌تر است؟

برای تبدیل هارد اینترنال به اکسترنال روش‌های مختلفی ارائه شده است. برای انتخاب یکی از این روش‌های تبدیل باید به قابلیت محافظت از هارد دقت کنید. روشی که از طریق آن هارد دچار مشکل نشود و در عین حال بتوانید از طریق آن از مزایای هارد اکسترنال بهره‌مند شوید، بهترین روش برای تبدیل کردن هارد اینترنال به اکسترنال است.

چگونه از هارد اکسترنال جدید خود محافظت کنیم؟

یکی از راه‌هایی که می‌توانید از طریق آن از هارد اکسترنال خود محافظت کنید، خرید داک هارد باکس یا برد تبدیل مناسب است. در صورتی که هارد باکس، داک باکس و برد تبدیل از کیفیت قابل قبولی برخوردار نباشند، هارد اکسترنال به سادگی دچار آسیب فیزیکی می‌شود. بنابراین برای محافظت از هارد اکسترنال جدید خود باید محصولات معتبر و با کیفیتی را خریداری کنید.

0 نظرات
نظری ثبت نشده است
افزودن نظر جدید