طبیعتاً برای راه اندازی سیستم های مختلف و برقراری ارتباطات باید پیش نیاز های آن را در نظر بگیریم. در شبکه این پیش نیاز ها، استفاده از تجهیزات لازم و ضروری برای راه اندازی آن هستند. برای استفاده از شبکه و ورود به حرفه پشتیبانی از شبکه های کامپیوتری باید با تجهیزات آن آشنا شوید. این تجهیزات مهره های اصلی کار شما به حساب میآیند. برای آشنایی بیشتر با شبکه و تجهیزات آن این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
شبکه چیست؟
به اتصالاتی که بین دو یا چند سیستم به منظور ارسال و دریافت داده ها برقرار می شود، شبکه می گویند. شبکه ها کاربرد ها و مزایای زیادی دارند و نقش مفیدی در زندگی روزمره ما ایفا می کنند. در بانک ها، سازمان ها، شرکت ها و... شبکه ها وظیفه برقراری اتصالات را برعهده دارند. در شبکه های کامپیوتری اتصال میان کامپیوتر ها و لپ تاپ ها به وسیله روتر، سوئیچ و اکسس پوینت انجام می شود تا اشتراک گذاری دیتا ها به بهترین نحو انجام شود. همانطور که اشاره کردیم، شبکه ها نقش مهمی در زندگی ما دارند و عدم حضور آن ها بسیاری از فعالیت های روزمره انسان را با اختلال روبه رو می کند. بنابراین برای آشنایی با این سیستم ارتباطی که بسیاری از فعالیت های روزمره ما را ساده تر کرده است؛ باید با تجهیزات آن نیز آشنا شویم.
مفهوم تجهیزات شبکه
به تمام ابزار و وسایلی که در فرایند ایجاد شبکه ها مورد استفاده قرار می گیرند، تجهیزات شبکه می گویند. اگر با این حوزه آشنایی ندارید، به احتمال زیاد نمی دانید که چه نوع تجهیزاتی برای به وجود آمدن شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. برای ایجاد شبکه به تجهیزات مختلفی نیاز دارید که هر کدام از آن ها نقش خود را ایفا می کنند و در کنار هم شبکه را تشکیل می دهند. شرکت های مختلفی مثل تجهیزات شبکه میکروتیک، سیسکو و دیگر برندها تجهیزات شبکه را ارائه میدهند. از آنجایی که تجهیزات زیادی در ایجاد شبکه دخالت دارند، بهتر است با نام و نحوه عملکرد آن ها به خوبی آشنا شوید. در صورتی هم که قصد دارید وارد این حرفه شوید؛ باید به خوبی با آنها آشنا شوید و بدانید که این تجهیزات ابزار کار شما به حساب می آیند.
انواع تجهیزات شبکه
تجهیزات شبکه انواع مختلفی دارند؛ اما آن ها را می توان به صورت کلی به دو دسته تقسیم بندی کرد. این تجهیزات در دو گروه تجهیزات اکتیو و تجهیزات پسیو قرار می گیرند. در ادامه توضیحات بیشتری راجع به تجهیزات پسیو و تجهیزات اکتیو در اختیار شما قرار می دهیم.
تجهیزات شبکه غیر فعال یا پسیو
به تجهیزاتی که برای فعالیت هیچ نوع وابستگی به برق ندارند، تجهیزات پسیو یا غیر فعال می گویند. این نوع تجهیزات در شبکه اطلاعات را از نقطه ای به نقطه دیگر منتقل می کنند و به صورت کلی وظیفه انتقال اطلاعات را بر عهده دارند. در این بخش، تجهیزات شبکه غیر فعال یا پسیو که در ایجاد شبکه مورد استفاده قرار می گیرد را به شما معرفی می کنیم.
کابل کواکسیال
کابل کواکسیال به عنوان یکی از تجهیزات مهم شبکه غیر فعال شناخته می شود که دو نوع بزرگ و کوچک دارد. کابل های کواکسیال بزرگ برای قسمت های اصلی و ستون فقرات شبکه و کابل های کواکسیال کوچک برای برای ایستگاه های کاری در شبکه مورد استفاده قرار می گیرند.
آنتن بی سیم
در صورتی که فاصله میان امواج فرستنده و گیرنده زیاد باشد، سیگنال افت می کند و سرعت آن نیز کاهش پیدا خواهد کرد. در این شرایط برای از بین بردن افت سیگنال و افزایش سرعت از آنتن های بی سیم یا آنتن های وایرلس استفاده می کنند.
رک شبکه
رک شبکه یکی از تجهیزات شبکه پسیو به حساب می آید که با جنس فلز و با استفاده از درب شیشه ای آن را می سازند. در شرایطی که زیاد شدن تعداد سوئیچ ها و روتر ها مشکل ایجاد می کند، از رک شبکه برای محافظت و نگهداری از روتر ها و سوئیچ ها استفاده می شود. رک ها در ابعاد مختلف و انواع ایستاده یا دیواری در بازار موجود هستند که می توانید با توجه به نیاز خود، یکی از آن ها را انتخاب کنید و فضایی اختصاصی برای مراقبت از سوئیچ ها و روتر ها به وجود بیاورید.
کابل فیبر نوری
کابل فیبر نوری یکی از کابل هایی است که در ایجاد شبکه مورد استفاده قرار می گیرد. زمانی که مسافت بین مبدا و مقصد بیش از ۱۰۰ متر باشد، از کابل فیبر نوری استفاده می شود.
پچ پنل
یکی دیگر از تجهیزات شبکه غیر فعال یا پسیو، پچ پنل ها است. در اصل، پچ پنل ها از قطعه ای مستطیل شکل تشکیل شده اند که درون رک شبکه قرار می گیرند و به کابل های این بخش نظم می دهد. پچ پنل ها دو نوع ماژولار و غیر ماژولار دارند که پچ پنل های ماژولار پورت ها را در کنار یکدیگر قرار می دهند و برای شبکه های بزرگ مناسب تر هستند. از پچ پنل غیر ماژولار در اکثر مواقع برای انتقال صوت استفاده می کنند.
تجهیزات شبکه فعال یا اکتیو
به تجهیزاتی که برای فعالیت به برق و توان الکتریکی وابستگی دارند، تجهیزات شبکه فعال یا اکتیو می گویند. تجهیزات اکتیو یا فعال در شبکه به هدایت، تقویت یا تولید سیگنال می پردازند. در این بخش، تجهیزات شبکه فعال یا اکتیوی که در ایجاد شبکه کاربرد دارند را معرفی می کنیم.
مودم
مودم یکی از تجهیزاتی است که در ایجاد شبکه مورد استفاده قرار می گیرد و امکان اتصال به اینترنت را فراهم می کند. مودم در طی فعالیت خود سیگنال های دیجیتال و آنالوگ را به یکدیگر تبدیل می کند و امکان ارسال اطلاعات در پهنای شبکه را به وجود می آورد. اکنون انواع مختلف داخلی، خارجی و کارتی مودم ها در بازار وجود دارد.
اکسس پوینت
یکی دیگر از تجهیزات شبکه فعال یا اکتیو، اکسس پوینت است. اکسس پوینت می تواند در یک شبکه وایرلس کامپیوتر ها را به یکدیگر متصل کند و ارتباط مناسبی میان آن ها برقرار نماید. عملکرد اکسس پوینت مشابه با عملکرد سوئیچ در شبکه های کابلی است. اگر قصد خرید اکسس پوینت میکروتیک را دارید، آشنایی با نحوه عملکرد آن میتواند به انتخاب بهتر کمک کند.
کارت شبکه
کارت شبکه یا Network Interface Card یکی از مهم ترین تجهیزات شبکه فعال به حساب می آید. در زمان ایجاد شبکه، کارت شبکه ارتباط میان کامپیوتر و محیط انتقال را ایجاد می کند و به همین دلیل آن را به عنوان یکی از مهم ترین تجهیزات شبکه می شناساند. کارت های شبکه در دو مدل وایرلس و کابلی در بازار دیده می شوند که شما باید کارت شبکه ای سازگار با نوع شبکه خود را انتخاب کنید.
سوئیچ
سوئیچ وظیفه برقراری ارتباط میان چندین دستگاه در شبکه را به عهده دارد و نقش مهمی را در ایجاد شبکه ایفا می کند. این بخش از شبکه میان گره های متفاوت آن ارتباط برقرار کرده و امکان ارسال همزمان اطلاعات را به وجود می آورد. برای دیدن قیمت سوئیچ میکروتیک و دیگر برندها میتوانید به سایت نزدیکه مراجعه کنید.
روتر
روترها یکی دیگر از تجهیزات شبکه فعال هستند که در شبکه های WAN و LAN مورد استفاده قرار می گیرند. این تجهیزات یک شبکه را به شبکه های دیگر متصل خواهد کرد و تقریباً مشابه با سوئیچ ها عمل می کنند. روتر ها نیز مانند بسیاری از تجهیزات شبکه انواع مختلفی دارند که شما باید با توجه به نوع شبکه خود یکی از آن ها را تهیه کنید.
مبدل فیبر نوری
مبدل فیبر نوری در شبکه سیگنال را از کابل های مسی دریافت کرده و آن را به نور تبدیل میکند.
سخن پایانی
برای ایجاد شبکه ها از تجهیزات مختلفی استفاده می شود و هر کدام از این تجهیزات بخش مهمی از شبکه را کنترل می کنند. هر کدام از این تجهیزات انواع متفاوتی دارند که یک فرد حرفه ای در این حوزه باید نوع سازگار آن ها با شبکه خود را انتخاب کند. در این مقاله اطلاعاتی راجع به تجهیزات شبکه در اختیار شما قرار دادیم تا به خوبی با آن ها آشنا شوید.
مقاله ای مرتبط
