تجهیزات لازم برای راه اندازی شبکه چیست؟

با توجه به گسترش استفاده از شبکه‌ های کامپیوتری، افراد زیادی قصد دارند شبکه ‌ای برای کسب و کار خود ایجاد کنند. اولین قدم برای ایجاد شبکه، آشنایی با تجهیزات لازم برای راه‌ اندازی آن است. شبکه ‌های کامپیوتری از تجهیزات مختلفی تشکیل شده ‌اند که این قطعات و دستگاه‌ ها در کنار یکدیگر شبکه ‌ای پر سرعت برای انتقال داده‌ ها را به وجود می‌ آورند.

اشتراک گذاری

با توجه به گسترش استفاده از شبکه های کامپیوتری، افراد زیادی قصد دارند شبکه ای برای کسب و کار خود ایجاد کنند. اولین قدم برای ایجاد شبکه، آشنایی با تجهیزات لازم برای راه اندازی آن است. شبکه های کامپیوتری از تجهیزات مختلفی تشکیل شده اند که این قطعات و دستگاه ها در کنار یکدیگر شبکه ای پر سرعت برای انتقال داده ها را به وجود می آورند. هر یک از این قطعات و دستگاه ها در شبکه وظیفه ای بر عهده دارند. برای آشنایی با شبکه های کامپیوتری و تجهیزات لازم برای راه اندازی شبکه، این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

 

شبکه کامپیوتری چیست؟

به اتصالاتی که بین دو یا چند سیستم مانند کامپیوتر یا لپ تاب به منظور ارسال و دریافت داده ها برقرار می شود، شبکه می گویند. شبکه ها کاربرد ها و ویژگی های زیادی دارند و نقش مفیدی در زندگی روزمره ما ایفا می کنند. در بانک ها، سازمان ها، ادارات، شرکت های دولتی و خصوصی و... نمونه هایی از استفاده از شبکه دیده می شود. در شبکه های کامپیوتری اتصال میان کامپیوتر ها و لپ تاپ ها به وسیله روتر، سوئیچ و اکسس پوینت انجام می شود و این اتصالات کمک می کنند تا اشتراک گذاری دیتا ها به بهترین نحو انجام شود.

 

مراحل راه اندازی شبکه

پیش از معرفی تجهیزات لازم برای راه اندازی شبکه و آشنایی با آن ها، لازم است به صورت کلی با مراحل راه اندازی شبکه آشنا شوید. برای راه اندازی شبکه، علاوه بر استفاده از تجهیزات لازم، باید فعالیت هایی را انجام دهید تا این فرآیند به بهترین نحو انجام شود. آشنایی با انواع تجهیزات شبکه نیز می تواند درک بهتری از مراحل و نیازمندی های این فرآیند به شما بدهد. در این بخش مراحل کلی راه اندازی شبکه را در اختیار شما قرار می دهیم.

برنامه ریزی

پیش از شروع هر کاری باید برای اجرای آن برنامه ریزی داشته باشید. برای مثال برای راه اندازی شبکه شما باید اهداف و نیاز های خود را بررسی کنید و با توجه به آن ها راجع به تعداد دستگاه ها، نوع دستگاه ها و موارد این چنینی تصمیم بگیرید.

نصب و پیکربندی تجهیزات

پس از تهیه تجهیزات لازم برای راه اندازی شبکه باید مسیر نصب و پیکربندی تجهیزات را طی کنید. در این مرحله با نصب و پیکربندی قطعات و دستگاه ها یک گام به راه اندازی شبکه نزدیک تر می شوید.

پیکربندی شبکه

پس از پیکربندی تجهیزات، نوبت به پیکربندی شبکه می رسد که باید این کار را بر اساس نیاز ها و اهداف خود انجام دهید. در تنظیمات شبکه بخش هایی وجود دارد که مدیران شبکه باید آن را تکمیل و پیکربندی شبکه را نهایی کنند.

نصب کابل ها

پس از آنکه تجهیزات و تنظیمات شبکه تا حدودی آماده شد؛ باید نصب کابل ها را انجام دهید. برای این کار باید کابل ها را مناسب با سازمان شبکه تهیه کنید و سپس کابل های فیبر نوری، کابل های کواکسیال و کابل های اترنت را در محیط شبکه نصب نمایید.

تست و اعتبارسنجی شبکه

پس از آنکه مراحل نصب و پیکربندی تجهیزات، پیکربندی شبکه و نصب کابل ها را با موفقیت پشت سر گذاشتید، شبکه شما تقریباً آماده است. در این مرحله برای بررسی وضعیت دستگاه ها، قطعات و ارتباط میان آن ها باید شبکه را اعتبارسنجی کنید. در صورتی که تجهیزات شبکه را به درستی نصب کرده باشید و قطعات آن با هم در ارتباط باشند، می توانید از شبکه استفاده کنید.

 

لیست تجهیزات مورد نیاز شبکه

همانطور که می دانید برای راه اندازی شبکه به تجهیزاتی نیاز داریم که این تجهیزات متشکل از تجهیزات پسیو شبکه و تجهیزات اکتیو شبکه هستند. برای آشنایی با جهیزات لازم برای راه اندازی شبکه این بخش را با دقت دنبال کنید.

کابل کواکسیال

کابل کواکسیال به عنوان یکی از تجهیزات مهم شبکه شناخته می شود. این کابل ها به دو صورت کوچک و بزرگ تولید و به بازار عرضه می شود که کابل های کواکسیال بزرگ برای قسمت های اصلی شبکه و کابل های کواکسیال کوچک برای برای ایستگاه های کاری در شبکه مورد استفاده قرار می گیرند.

لیست تجهیزات مورد نیاز شبکه

 

کابل فیبر نوری

کابل فیبر نوری یکی از کابل هایی است که برای راه اندازی شبکه به آن نیاز دارید. البته از کابل فیبر نوری در تمام شرایط استفاده نمی کنند و زمانی که مسافت بین مبدا و مقصد بیش از ۱۰۰ متر باشد، از کابل فیبر نوری استفاده می شود.

کابل فیبر نوری

 

مودم

مودم یکی از تجهیزاتی است که در راه اندازی شبکه مورد استفاده قرار می گیرد و وظیفه اتصال به اینترنت را بر عهده دارد. مودم با قابلیت تبدیل سیگنال های دیجیتال و آنالوگ به یکدیگر، امکان ارسال اطلاعات در پهنای شبکه را فراهم می کند. انواع مختلف داخلی، خارجی و کارتی مودم ها در بازار وجود دارد.

مودم

 

ترانکینگ

یکی از انواع تجهیزات لازم برای راه اندازی شبکه که در طی فعالیت خود از کابل ها محافظت می کند، ترانکینگ نام دارد. ترانک در اصل محفظه ای پلاستیکی برای عبور کابل ها است که معمولاً در کابل کشی های روکار از آن استفاده می شود. ترانک را از جنس PVC می سازند و می توانید کابل های داخل شبکه را از داخل آن عبور دهید. داکت یا ترانک انواع مختلفی دارد و در رنگ ها، متراژ و سایز های مختلف در بازار به چشم می خورد.

ترانکینگ

 

پچ کورد

پچ کورد نقش کابل های شبکه را ایفا می کند؛ اما طول کوتاه تری نسبت به کابل شبکه دارد و از استاندارد هایی مشابه با استاندارد های کابل شبکه پیروی می کند. دو سر پچ کورد، سوکت دیده می شود که این سوکت ها امکان اتصال بین تجهیزات مختلف را به وجود می آورند. پچ کورد به دلیل اینکه دارای سوکت در دو سر خود است، احتمال بروز خطا هنگام سوکت زدن را کاهش می دهد.

پچ کورد

 

کیستون شبکه

کیستون ابعاد کوچکی دارد و اتصال میان کابل و تجهیزات مختلف را برقرار می کند. کیستون از دو بخش تشکیل شده که در بخش ورودی آن امکان اتصال به کابل و در بخش خروجی آن امکان اتصال به پورت مادگی وجود دارد.

کیستون شبکه

 

هاب

هاب با توجه به ساختاری که دارد می تواند یک ورودی را به چند خروجی تقسیم کند. با کمک هاب می توانید از یک طرف کابل را متصل کنید و از طرف دیگه چند خروجی دریافت نمایید. از این چند خروجی در ساختار هاب برای اتصال به چند دستگاه دیگر استفاده می شود.

هاب

 

روتر

روترها در شبکه های WAN و LAN مورد استفاده قرار می گیرند. این تجهیزات عملکردی مشابه با سوئیچ دارند و یک شبکه را به شبکه های دیگر متصل خواهد کرد. روتر ها در انواع مختلف و برند های متفاوت در بازار موجود هستند. اگر به دنبال روترهایی با امکانات پیشرفته و قیمت مناسب هستید، تجهیزات برند میکروتیک نیز می تواند جزو گزینه های پیشنهادی باشد. بسیاری از متخصصین شبکه استفاده از تجهیزات شبکه میکروتیک را به دلیل قابلیت پیکربندی بالا توصیه می کنند.

روتر

 

اکسس پوینت

اکسس پوینت در لیست تجهیزات لازم برای راه اندازی شبکه قرار می گیرد و می تواند در یک شبکه وایرلس کامپیوتر ها را به یکدیگر متصل کند. در میان برندهای مختلف اکسس پوینت، برند میکروتیک یکی از گزینه های شناخته شده و قابل اعتماد است. در صورت نیاز، می توانید خرید اکسس پوینت میکروتیک را به عنوان یکی از انتخاب های حرفه ای در نظر بگیرید.

اکسس پوینت

 

سوئیچ

سوئیچ میان چندین دستگاه برقراری ارتباط را انجام می دهد. این بخش از شبکه، میان گره های متفاوت آن ارتباط برقرار کرده و در این صورت امکان ارسال همزمان اطلاعات فراهم می شود. در میان برندهای موجود در بازار، میکروتیک به عنوان یکی از گزینه های اقتصادی و کاربردی شناخته می شود. در صورتی که به دنبال گزینه ای مقرون به صرفه هستید، بررسی قیمت سوئیچ میکروتیک می تواند نقطه شروع خوبی برای انتخاب باشد.

سوئیچ

 

رک شبکه

رک شبکه بخشی است که از جنس فلز و با استفاده از درب شیشه ای آن را می سازند. رک در شرایط زیاد شدن روتر ها و سوئیچ ها از آن ها محافظت و نگهداری می کند. رک ها در انواع ایستاده یا دیواری و انواع مختلف در بازار موجود هستند.

رک شبکه

 

پچ پنل شبکه

پچ پنل بخشی مستطیل شکل است که کابل های درون رک شبکه را منظم می کند. این قطعه انواع ماژولار و غیر ماژولار دارد که کاربرد آن ها با یکدیگر متفاوت است.

پچ پنل شبکه

 

سخن پایانی

برای راه اندازی یک شبکه به قطعات و دستگاه های زیادی نیاز دارید که عدم حضور هر کدام از این تجهیزات، در فرآیند شبکه اختلال به وجود می آورد. بسته به نوع شبکه ای که قصد راه اندازی آن را دارید، ممکن است نیاز به تجهیزات تخصصی تری داشته باشید. برای مثال، در برخی پروژه ها استفاده از رادیو وایرلس میکروتیک جهت ایجاد ارتباط نقطه به نقطه توصیه می شود. در صورت نیاز، خرید رادیو وایرلس میکروتیک می تواند گزینه مناسبی باشد. در این مقاله تجهیزات لازم برای راه اندازی شبکه به شما معرفی کردیم و شما می توانید با پیکربندی و نصب این تجهیزات، به شبکه ای مطابق با معیار ها و اهداف خود برسید.

0 نظرات
نظری ثبت نشده است
افزودن نظر جدید