مقایسه پروتکل های وایرلس میکروتیک زمانی به بهترین نحو انجام میشود که راجع به آنها اطلاعات کافی داشته باشید. استفاده از تجهیزات بیسیم برای ارسال و دریافت دیتا به یکی از روشهای کاربردی در این حوزه تبدیل شده است.
استفاده از تجهیزات بیسیم نسبت به تجهیزات کابلی کم هزینهتر و بهتر است. نرخ انتقال دیتا در روش بیسیم نسبت به روش کابلی ضعیفتر است.
به همین دلیل افراد مختلف به دنبال پیدا کردن راهی برای برطرف کردن این ضعف هستند. شرکت میکروتیک جهت از بین بردن این مشکل، پروتکلهای مختلفی را به کاربران معرفی کرده است. استفاده از این پروتکلها به صورت قابل توجهی باعث افزایش نرخ انتقال دادهها میشود. در این مقاله راجع به انواع پروتکلها در وایرلس میکروتیک گفتگو میکنیم.
پروتکل Nstreme در وایرلس میکروتیک
استفاده از پهنای باند روز به روز در حال افزایش است و برای جلوگیری از کاهش کارایی و تاخیر در انتقال دادهها باید از یک پروتکل مناسب در وایرلس میکروتیک استفاده کنید.
اکثر تجهیزات بیسیم به صورت یک طرفه فعالیت میکنند و به دلیل گران قیمت بودن اتصالات دو طرفه، استفاده از آنها مقرون به صرفه نخواهد بود. پروتکل Nestreme یک پروتکل آزمایشی از طرف شرکت میکروتیک است.
این پروتکل امکان اتصال دو طرفه (Half-Duplex) را فراهم میکند و از قیمت مقرون به صرفهای هم برخوردار است. در مقایسه پروتکل های وایرلس میکروتیک، پروتکل Nestreme اتصال دو طرفه و جابهجایی اتصالات بیسیم را ممکن میکند.
ویژگیهای پروتکل Nstreme
پروتکل Nestreme به منظور بهبود عملکرد و کارایی در تجهیزات بیسیم استفاده میشود. این پروتکل ویژگیهای زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد. این ویژگیها به شرح زیر هستند:
-
کاهش تاخیر در ارسال دادهها: با استفاده از پروتکل Nestreme در وایرلس میکروتیک، زمان ارسال اطلاعات سریعتر میشود. در این صورت کاربران هنگام استفاده از این تجهیزات تجربه بهتری خواهند داشت.
-
تکنیک TDMA: استفاده از تکنیک Time Division Multiple Access باعث افزایش کارایی و کاهش تداخل در شبکه میشود. اغلب برای زمانبندی و مدیریت دسترسی به رسانه از این تکنیک استفاده میکنند.
-
فعالیت در شرایط شلوغی و تداخل: در مقایسه پروتکل های وایرلس میکروتیک، پروتکل Nestreme عملکرد مناسبی در محیطهای شلوغ و با تداخل بالا دارد. این پروتکل برای محیطهای شلوغ مانند مناطق شهری به صورت ویژه طراحی شده است.
مزایا و معایب استفاده از پروتکل Nstreme در میکروتیک
استفاده از پروتکل Nestreme در وایرلس میکروتیک مزایا و معایبی را به همراه دارد.
مزایا
-
افزایش سرعت انتفال دادهها
-
ایجاد تجربهای سریع برای کاربران
-
عمکرد مناسب در محیطهایی با تداخل بالا
-
مناسب برای شبکههای شلوغ و پر ترافیک شهری
-
قابل استفاده برای شبکههای پیچیده
معایب
-
دارای مراحل پیاده سازی طولانی و پیچیده
-
فقط قابل استفاده برای تجهیزات میکروتیک
-
نیاز به دانش فنی برای پیادهسازی
پروتکل NV2 در وایرلس میکروتیک
یکی از پروتکلهای اختصاصی در وایرلس، میکروتیک NV2 نام دارد. این پروتکل تجهیزاتی که استانداردn 802.11 دارند را پشتیبانی میکند. به صورت کلی امکان استفاده از پروتکل NV2 در وایرلس میکروتیک در برخی از تجهیزات وایرلس موجود در بازار وجود دارد.
پروتکل NV2 توسط میکروتیک توسعه یافته است. از طریق این پروتکل امکان بهبود وضعیت شبکه وجود دارد. بهبود سرعت انتقال دادهها، رفع مشکلات سیستمهای بیسیم و افزایش نرخ انتقال دیتا جزو مزایای پروتکل NV2 به حساب میآیند. برای مقایسه پروتکل های وایرلس میکروتیک آشنایی با پروتکل NV2 لازم است.
ویژگیهای پروتکل NV2
ویژگیهای استفاده از پروتکل NV2 در وایرلس میکروتیک باعث کسب تجربههای بهتر توسط کاربران میشود برخی از این ویژگیها عبارتند از:
-
افزایش پهنای باند: با استفاده از پروتکل NV2 میزان پهنای باند افزایش پیدا میکند.
-
کاهش تاخیر: با کمک امکانات پروتکل NV2 میزان تاخیر در شبکه وایرلس میکروتیک کاهش پیدا میکند.
-
تقسیمات زمانی: این پروتکل زمان را به قسمتهای مساوی تقسیم میکند و یک برنامه زمانی برای کلاینتها ارسال میکند. در آن برنامه زمان استفاده از پهنای باند و ارسال دیتا برای کلاینتها مشخص شده است.
مزایا و معایب پروتکل NV2 در وایرلس میکروتیک
تمام سیستمهای رد و بدل کردن دیتا مزایا و معایبی دارند. استفاده از پروتکل NV2 در تجهیزات بیسیم وایرلس میکروتیک هم مزایا و معایبی را به همراه دارد که در این بخش مورد بررسی قرار میدهیم.
مزایا
-
جلوگیری از ایجاد اکو
-
افزایش سرعت انتقال دیتا
-
کاهش محدودیتهای فاصله در لینکهای بلند
-
پشتیبانی از WDS
-
پشتیبانی از پروتکل QoS
معایب
-
ایجاد نویز بر روی سایر تجهیزات یک کانال
-
دریافت نویز از سایر تجهیزات موجود روی کانال
-
ناسازگاری با سایر پروتکلها
-
امکان رهیابی پروتکل برای تجهیزاتی به جز تجهیزات میکروتیک وجود ندارد.
پروتکل CAPsMAN در وایرلس میکروتیک
یکی دیگر از پروتکلهایی که بستر مناسبی را برای کاربران فراهم میکند، پروتکل CAPsMAN است. این پروتکل با نام Control And Provisioning of Wireless Access Points CAPWAP شناخته میشود. مدیریت متمرکز شبکه بیسیم و تجهیزات آن از مهمترین قابلیتهای این پروتکل است.
استفاده از پروتکل CAPsMAN در وایرلس میکروتیک بسیاری از چالشهای مدیریتی را برطرف میکند. مدیریت مناسب توسط پروتکل CAPsMAN باعث بهبود عملکرد شبکه میشود. پس از مقایسه پروتکلهای میکروتیک متوجه میشوید که کدام پروتکل برای چه کاری مناسب است. برای مثال پروتکل CAPsMAN برای مدیریت پیشرفته شبکه و پهنای باند، گزینه مناسبی است.
ویژگی های پروتکل CAPsMAN
پروتکل CAPsMAN ویژگیهای کاربردی ارائه میدهد که صاحبان مشاغل وادار میشوند از آن در وایرلس میکروتیک استفاده کنند. مقایسه پروتکلهای وایرلس میکروتیک و بررسی ویژگیهای آنها باعث میشود بتوانید پروتکل مدنظر را بشناسید. در این بخش ویژگیهای پروتکل CAPsMAN را در اختیار شما قرار میدهیم.
-
کنترل آسان: این پروتکل امکان کنترل از راه دور و بدون نیاز به اتصال به Access Points را فراهم میکند.
-
فعالیت خودکار: پس از قرار دادن دستگاه در حالت CAPs، شناسایی و کنترل دستگاهها به صورت خودکار انجام میشود.
-
اعمال سریع تغییرات: پس از ایجاد تغییرات در تنظیمات یک بخش، تغییر مورد نظر به سرعت اعمال میشود.
-
عدم نیاز به تغییر سخت افزار: پروتکل CAPsMAN قابلیت اجرا بر روی تمامی روترها را دارد و برای این کار نیازی به تغییر سختافزار نخواهید داشت.
مزایا و معایب پروتکل CAPsMAN در وایرلس میکروتیک
همانطور که پروتکل CAPsMAN امکانات زیادی را در اختیار کاربران قرار میدهد و کاربرد گستردهای دارد، از مزایا و معایبی هم برخوردار است. مزایا و معایب این پروتکل به صورت زیر هستند.
مزایا
-
بهبود امنیت و کنترل دسترسی به شبکه
-
مدیریت متمرکز شبکه بیسیم
-
مدیریت نقاط دسترس
-
ایجاد پیکربندی یکسان برای تمام نقاط دسترسی موجود
-
کاهش هزینههای پشتیبانی از شبکه
معایب
-
وابستگی به سرور مرکزی
-
فعالیت تحت تاثیر تغییرات سرور مرکزی
-
ایجاد بار اضافی بر روی شبکه به دلیل تبادل مداوم اطلاعات بین APها
-
نیاز به بهروز رسانی منظم
پروتکل WDS در وایرلس میکروتیک
پروتکل WDS مخفف Wireless Distribution system است. معنای این کلمه سیستم توزیع بیسیم است که تجهیزات بیسیم را به یکدیگر متصل میکند. بسیاری از تجهیزات بیسیم دارای استاندارد 802.11 میتوانند از این طریق به یکدیگر متصل شوند.
این پروتکل امکان استفاده از یک یا چند اکسس پوینت را بدون نیاز به کابل فراهم میکند. پروتکل WDS قابلیت گسترش شبکه داخلی توزیع شبکه بیسیم و شناسایی روتر مرکزی در دستگاههای دیگر را دارد. البته این پروتکل یک مکانیزم قدیمی برای اتصال اکسس پوینتها به یکدیگر است و در سالهای اخیر دستگاههای جدیدتری مورد استفاده قرار میگیرند.
ویژگی های پروتکل WDS
پروتکل WDS در وایرلس میکروتیک ویژگیهای زیادی دارد و قادر به انجام دو فعالیت مهم هستند. این فعالیتها عبارتند از:
-
گسترش شبکه داخلی: این پروتکل امکان اتصال اکسس پوینتها به یکدیگر بدون ارتباط کابلی فراهم میکند. متصل کردن دو اکسس پوینت به یکدیگر باعث میشود یکی از آنها سرویس دهنده اصلی و دیگری تقویت کننده امواج باشد.
-
توضیح شبکه بیسیم: در مکانهایی که اینترنت به صورت مشترک استفاده میشود، برای توزیع شبکه بیسیم به یک پروتکل مناسب نیاز است. پروتکل WDS با استفاده از امکاناتی که دارد، مودمهای اطراف را به روتر مرکزی متصل میکنند در این صورت امکان استفاده از اینترنت برای افراد وجود دارد.
مزایا و معایب پروتکل WDS در وایرلس میکروتیک
پروتکل WDS یکی از سیستمهای قدیمی است که با بسیاری از دستگاهها ناسازگاری دارد. به دلیل فرمت قدیمی این دستگاه در حال حاضر معایب آن بیشتر از مزایای آن است. مزایا و معایب پروتکل WDS به شرح زیر هستند.
مزایا
-
اتصال اکسس پوینتها به یکدیگر
-
قابلیت گسترش شبکه داخلی و شبکه بیسیم
معایب
-
ناسازگاری بین دستگاههای مختلف
-
ناسازگاری با رمزنگارهای روی شبکه وایفای مانند WPA و WPA2
-
آسیبپذیری و تهدید اطلاعات شبکه
پروتکل VLAN در وایرلس میکروتیک
در میکروتیک از پروتکل VLAN برای جداسازی ترافیک شبکه و ایجاد چندین شبکه مجازی بر روی یک شبکه فیزیکی استفاده میشود. پروتکل VLAN یک روش دو لایه است که امکان وجود چندین شبکه مجازی بر روی یک شبکه فیزیکی را ایجاد میکند. این پروتکل همچنین توانایی شبکههای جداگانه را به صورت موثر ایفا میکند.
ویژگیهای پروتکل VLAN
برای مقایسه پروتکلهای وایرلس میکروتیک با پروتکل VLAN باید با ویژگیهای آن آشنا شوید. ویژگیهای این پروتکل عبارتند از:
-
پیکربندی میکروتیک VLANها: میکروتیک از VLAN در سیستم عامل RoutersOS پشتیبانی میکند. این قابلیت باعث میشود در روترها و سوئیچهای میکروتیک این پروتکل را پیکربندی کنید.
-
جداسازی ترافیک مصرف: پروتکل VLAN قابلیت جداسازی ترافیک بر اساس گروههای منطقی را دارد. این جداسازی باعث کاهش ترافیک غیر ضروری و افزایش کارایی شبکه میشود.
-
گشترش شبکه: در این پروتکل امکان گسترش شبکه و ایجاد گروههای جدید بدون تغییرات وجود دارد. برای ایجاد گروههای جدید نیازی به تغییرات سختافزاری نیست.
مزایا و معایب پروتکل WLAN در وایرلس میکروتیک
پروتکل WLAN در وایرلس میکروتیک به خوبی میتواند جداسازی و ایجاد چندین شبکه مجازی را انجام دهد. این پروتکل در عملکرد خود مزایا و معایبی دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
مزایا
-
جداسازی ترافیک شبکه
-
ایجاد چندین شبکه مجازی
-
کاهش ترافیک مصرف
-
افزایش امنیت شبکه
-
مدیریت سادهتر به واسطه جداسازی
معایب
-
عیب یابی سخت و دشوار
-
وجود تنظیمات پیچیده
-
تاثیر استفاده از این پروتکل بر عملکرد شبکه
-
محدودیت پروتکل
نتیجهگیری
مقایسه پروتکلهای وایرلس میکروتیک پس از شناخت آنها امکانپذیر است. هر کدام از پروتکلهای این تجهیزات، قابلیتهای مختلفی دارند.
افرادی که قصد استفاده از سیستم بیسیم و تجهیزات میکروتیک را دارند؛ باید با توجه به نیاز خود پروتکل مدنظر را انتخاب کنند. در این مقاله سعی کردیم اطلاعات کاملی راجع به پروتکلهای وایرلس میکروتیک در اختیار شما قرار دهیم. آیا تجربه استفاده از پروتکلهای وایرلس میکروتیک را دارید؟
مقاله ای مرتبط
