برنامه نویسی یکی از حرفههایی است که امروزه بسیار مورد توجه قرار میگیرد و کاربرد زیادی دارد. فرآیند برنامه نویسی به کمک سیستم انجام میشود و برای اجرای آن نیاز به یک سیستم و cpu مناسب برای برنامه نویسی دارید. انتخاب پردازنده مناسب و قدرتمند علاوه بر برنامه نویسی، برای اجرای نرمافزارها و بازیهای سنگین نیز مورد استفاده قرار میگیرد. اگر قصد برنامه نویسی با سیستم را دارید؛ باید آن را به سی پی یو مناسب مجهز کنید، در این صورت میتوانید عملیات مدنظر را به بهترین شکل انجام دهید. برای آشنایی با ویژگیهای CPU مناسب برای برنامه نویسی و انواع آن این مقاله را تا انتها دنبال کنید.
ویژگیهای CPU مناسب برای برنامه نویسی
برای اینکه سیستم شما بتواند عملیات برنامه نویسی را به بهترین نحو اجرا کند؛ باید آن را به یک CPU مناسب و قدرتمند مجهز کنید. هرچه سی پی یو شما قدرتمندتر باشد، روند کار با سرعت بیشتری انجام میشود. cpu مناسب برای برنامه نویسی شامل ویژگیهایی است که در این روند به شما کمک میکند. در این بخش ویژگیهای یک پردازنده مناسب برای برنامه نویسی را در اختیار شما قرار میدهیم تا هنگام خرید آن به این نکات توجه کنید.
فرکانس پردازنده
فرکانس پردازنده یا Clock speed سرعت اجرای دستورات پردازنده را نشان میدهد. این فرکانس با واحد گیگاهرتز (GHz) اندازهگیری میشود و تاثیر مستقیمی بر اجرای عملیات و برنامه نویسی دارد. هرچه فرکانس پردازنده بالاتر باشد، سرعت اجرای پردازنده نیز بالاتر خواهد بود و در نتیجه فعالیتهای سخت و سنگین در مدت زمان کمتر انجام میشود. بنابراین پردازندهای که فرکانس بالا دارد میتواند به سادگی از پس برنامههای سنگین و فرآیندهای پیچیده بر بیاید. هنگام خرید cpu مناسب برای برنامه نویسی به اندازه فرکانس پردازنده آن توجه کنید.
نسل پردازنده
پردازندهها در نسلهای مختلفی عرضه میشوند و هرچه نسل پردازنده شما جدیدتر باشد، آن پردازنده برای برنامه نویسی مناسبتر خواهد بود. معمولاً شرکتهای تولید کننده CPU نسل پردازنده خود را در نام آن قرار میدهند. برای مثال Core i9 14900 یک پردازنده متعلق به نسل چهاردهم است. بنابراین هنگام تهیه cpu مناسب برای برنامه نویسی به نسل پردازنده آن توجه کنید و با توجه به بودجهای که دارید سعی کنید نسلهای بالاتر را تهیه نمایید.
حافظه کش
به بخش میان پردازنده و حافظه اصلی که دادههای پرکاربرد را ذخیره میکند، حافظه کش میگویند. با ذخیرهسازی دادههای پرکاربرد در حافظه کش، مدت زمان دسترسی مجدد به آنها کاهش مییابد. به صورت کلی هرچه ظرفیت حافظه کش یک پردازنده بیشتر باشد، در در دسترسی به دادههای قدیمی فرآیندهای عملکرد بهتری را به نمایش میگذارد. Cpu مناسب برای برنامه نویسی باید از حافظه کش مناسبی برخوردار باشد تا بازیابی مجدد دادهها را در کوتاهترین زمان ممکن انجام دهد.
تعداد هسته
تعداد هسته پردازنده یکی دیگر از عواملی است که بر روی فعالیت آن تاثیر مستقیم دارد. پردازندههای چند هستهای میتوانند به صورت همزمان چندین رشته پردازشی را اجرا کنند. استفاده از cpu چند هستهای به شما این امکان را میدهد که به صورت همزمان از برنامههای مختلف استفاده کنید. بنابراین هنگام انتخاب پردازنده مناسب برای برنامه نویسی با توجه به وضعیت کاری خود، پردازندهای با تعداد هسته مناسب انتخاب نمایید.
کارت گرافیک اختصاصی
یک پردازنده قدرتمند برای انجام فعالیتهای گرافیکی سنگین به کارت گرافیک اختصاصی نیاز دارد. معمولاً برای برنامه نویسی به کارت گرافیک اختصاصی نیاز نمیشود؛ اما استفاده از آن در بخشهای دیگر کاربرد دارد.
معماری پردازنده
به ساختار داخلی پردازنده و اجرای دستورات توسط آن، معماری پردازنده میگویند. برای هر فعالیت معماریهای مختلفی وجود دارد که هر کدام ویژگیهای مختص به خود را خواهند داشت. برای مثال بهترین معماری پردازنده برای برنامه نویسی باید به صورتی باشد که ابزارها و نرمافزارهای مختلفی را در اختیار کاربران قرار دهد. از نمونه معماریهای پردازنده که برای برنامه نویسی استفاده میشود میتوان به x86-84 و x86 اشاره کرد. بنابراین برای استفاده از پردازنده باید از معماری مناسب با فعالیت خود استفاده کنید.
سازگاری پردازنده
هنگام انتخاب پردازنده باید به سازگاری آن با دیگر بخشهای سیستم توجه کنید. پردازنده مناسب برای برنامه نویسی پردازندهای است که با بخشهایی مانند رم، کارت گرافیک و مادربرد سازگاری داشته باشد. ناسازگاری پردازنده با این بخشها باعث ایجاد مشکل در کار میشود و در کد زنی اختلال ایجاد میکند.
میزان مصرف انرژی
برنامه نویسی یکی از فعالیتهایی است که به زمان زیادی نیاز دارد. در این زمان اگر میزان مصرف انرژی پردازنده شما بیش از حد باشد، سیستم به سرعت داغ میکند و به مرور زمان طول عمر باتری کاهش مییابد. هنگام انتخاب پردازنده باید به میزان مصرف انرژی آن توجه کنید که در سطح قابل قبولی قرار داشته باشد. هرچه میزان مصرف انرژی پردازنده کمتر باشد، سیستم شما کمتر دچار آسیب میشود. بنابراین انتخاب پردازندههایی که مصرف انرژی کمتری دارند انتخاب عاقلانهای خواهد بود.
انواع cpu مناسب برای برنامه نویسی
تا اینجا شما با ویژگیهای بهترین پردازنده برای برنامه نویسی آشنا شدید. اکنون نوبت به آشنایی با پردازندههای موجود در بازار رسیده و شما میتوانید با ویژگیهایی که در نظر دارید، یکی از آنها را انتخاب کنید. برای آشنایی با انواع پردازندههای مناسب برای برنامه نویسی این بخش را دنبال کنید.
پردازنده Intel Core i9-14900k
شرکت اینتل در حوزه تولید پردازنده و عرضه آن فعالیت میکند که پردازنده Intel Core i9-14900k یکی از پرقدرتترین و کاربردیترین پردازندههای آن است. این پردازنده ۲۰ هسته و ۲۸ رشته دارد و از حافظه کش ۳۳ مگابایتی بهره میبرد. پردازنده Intel Core i9-14900k عملکرد مشابهی با Core i9 و Ryzen 9 AMD به کاربران ارائه میدهد؛ اما با قیمت کمتری نسبت به این دو پردازنده به فروش میرسد. فرکانس پایه این پردازنده 3.6 گیگاهرتز و فرکانس بوست آن 5.6 گیگاهرتز است. پردازنده Intel Core i9-14900k با توان حرارتی ۱۲۵ وات فعالیت میکند. این پردازنده نسبت به نسل قبلی خود ۴ هسته بیشتر دارد و از حافظه کش نسبتاً بالایی برخوردار است و انرژی زیادی مصرف میکند.
پردازنده Intel Core i7-14700k
از پردازنده Intel Core i7-14700k میتوان به عنوان cpu مناسب برای برنامه نویسی نام برد. این پردازنده متعلق به نسل ۱۴ است که با ۲۴ هسته و ۳۲ رشته به خوبی فعالیتهای پیچیده را انجام میدهد. پردازنده Intel Core i7 مدل 14700k فرکانس پایه 3.2 و فرکانس بوست 6 گیگاهرتزی دارد. این پردازنده پردازش بسیار خوب با سرعت بالایی را به کاربران ارائه میدهد. حافظه کش این پردازنده ۳۶ مگابایت است که با کمک آن میتواند دادهها را با سرعت بیشتری بازیابی کند. پردازنده Intel Core i7-14700k کارت گرافیک آنبرد داشته و از سرعت پردازش ۶ گیگاهرتزی بهره میبرد. از معایب این پردازنده میتوان به گرمای و مصرف انرژی زیاد آن اشاره کرد.
پردازنده AMD Ryzen 5 7600
AMD Ryzen 5 7600 برای افرادی که به دنبال یک پردازنده قوی و در عین حال مقرون به صرفه هستند گزینه مناسبی خواهد بود. این پردازنده ۶ هسته و ۱۲ رشته دارد و در فعالیتهای مختلف فرکانس پایه ۳.۸ گیگاهرتز و فرکانس بوست ۵.۱ گیگاهرتزی را ارائه میدهد.
پردازنده AMD Ryzen 7 5700X
AMD Ryzen 7 5700X یکی دیگر از پردازندههای موجود در بازار است که با ۸ هسته و ۱۶ رشته و توان حرارتی ۶۵ واتی فعالیت میکند. این پردازنده عملکرد نسبتا یکسان و مشابهی با Ryzen 7 5000 به نمایش میگذارد و قیمت کمتری از آن دارد. ظرفیت حافظه کش این پردازنده ۳۲ مگابایت است و گیمرها میتوانند با اضافه کردن یک کارت گرافیک معمولی از آن برای گیمینگ استفاده کنند.
پردازنده Intel Core i5-10400
پردازنده Intel Core i5 متعلق به نسل ۱۰ پردازندههای شرکت اینتل است؛ اما همچنان با ۶ هسته و ۱۲ رشته فعالیت قابل قبولی را به برنامه نویسان ارائه میدهد. این پردازنده علاوه بر عملکرد مناسب، قیمت مقرون به صرفهای دارد و برای برنامه نویسانی که تازه وارد این حوزه شدهاند، گزینه مناسبی خواهد بود. پردازنده Intel Core i5-10400 نسبت به دیگر پردازندههای موجود حافظه کش کمتری به اندازه ۱۲ مگابایت دارد؛ اما این ظرفیت نیز کار برنامه نویسان تازه کار را راه میاندازد. این پردازنده با توان حرارتی ۶۵ واتی که دارد فعالیت میکند و از خنک کننده قوی برخوردار است. برای استفاده از این CPU باید از سوکت LGA استفاده کنید. فرکانس پایه ۲.۹۰ گیگاهرتز و فرکانس بوست ۴.۳ گیگاهرتزی در فرآیندهای مختلف به خوبی عمل میکند.
پردازنده Intel Core i5 13600K
پردازنده دیگری که میتوانید برای برنامه نویسی و حتی توسعه بازی از آن استفاده کنید، پردازنده Intel Core i5 13600K است. cpu مناسب برای برنامه نویسی باید علاوه بر قیمت مناسب، عملکرد قدرتمندی نیز داشته باشد که این ویژگیهای در پردازنده Intel Core i5 13600K دیده میشود. این پردازنده با ۱۴ هسته و ۲۰ رشته و توان حرارتی ۱۲۵ وات فعالیت میکند. استفاده از ۱۴ هسته و ۲۰ رشته باعث تولید گرمای زیادی میشود؛ اما عملکردی را ارائه میدهد که علاوه بر برنامه نویسان، مهندسین و گیمرها هم بتوانند از آن استفاده کنند. فرکانس پایه ۲.۶ گیگاهرتز و فرکانس بوست ۵.۱ گیگاهرتزی از دیگر ویژگیهای این پردازنده به حساب میآید.
پردازنده AMD Ryzen 5 5600X
AMD Ryzen 5 5600X برای استفاده در برنامه نویسی توصیه میشود. این پردازنده با ۶ هسته و ۱۲ رشته فعالیت میکند و فرکانس ۴.۶ گیگاهرتزی دارد. از ویژگیهای این پردازنده میتوان به عملکرد چند هستهای و تک هستهای قابل قبول و امکان ارتقا به پردازندههای قویتر اشاره کرد. پردازنده AMD Ryzen 5 5600X با توجه به توان حرارتی ۶۵ واتی که دارد، عملکرد فوق العاده را ارائه میدهد. حافظه کش ۳۲ مگابایتی آن به اندازهای است که در برنامه نویسی بتوانید با سرعت بیشتری به اطلاعاتی که قبلاً بررسی کردهاید، برسید.
پردازنده AMD Ryzen 9 9950X
یکی دیگر از پردازندههایی که در این بخش به آن میپردازیم، پردازنده AMD Ryzen 9 9950X است. این پردازنده از پرچمدار نسل قبلی خود قیمت مقرون به صرفهتری دارد و نسبت به نسخههای قبلی عملکرد بهتری را ارائه میدهد. پردازنده AMD Ryzen 9 9950X عملکرد فوق العادهای را هنگام کد نویسی ارائه میدهد. ۱۶ هسته، ۳۲ رشته و فرکانس 5.7 گیگاهرتزی علاوه بر افزایش سرعت و بهبود عملکرد این پردازنده، باعث افزایش مصرف انرژی نیز میشود. حافظه کش ۶۴ مگابایتی امکان ذخیره سازی انبوهی از دادهها را فراهم میکند. این پردازنده در حالت پایه فرکانس 4.3 گیگاهرتزی را ارائه میدهد و توان حرارتی ۱۷۰ واتی دارد.
پردازنده AMD Ryzen 7 9700X
پردازنده دیگری که میتوانید برای برنامه نویسی آن را انتخاب کنید، پردازنده AMD Ryzen 7 9700X است. این پردازنده ۸ هسته و ۱۶ رشته دارد و به واسطه هستههای کمتر، گرمای تولید شده آن کاهش پیدا میکند و در نتیجه سیستم در طی برنامه نویسی داغ نمیشود. این پردازنده از ۳۲ مگابایت حافظه کش، فرکانس پایه ۳.۸ گیگاهرتز و فرکانس بوست ۵.۵ گیگاهرتزی بهره میبرد. تمام این ویژگیها دست به دست هم میدهند تا پردازنده AMD Ryzen 7 9700X عملکرد مناسبی را برای برنامه نویسی ارائه دهد. از مزایای این پردازنده میتوان به توان حرارتی کمتر نسبت به پردازندههای دیگر اشاره کرد و از معایب آن میتوان تعداد هستههای کمتر نسبت به پردازندههای اینتل و عملکرد چند رشتهای ضعیف را نام برد.
برای مقایسه و خرید پردازنده کلیک کنید.
نتیجهگیری
برنامه نویسان برای ارائه عملکرد مناسب و افزایش سرعت در کار به یک پردازنده قدرتمند و در عین حال مقرون به صرف نیاز دارند. اکنون پردازندههای مختلفی از نسلهای متفاوت در بازار حضور دارند که کار برنامه نویسان را راه میاندازند. برنامه نویسان برخلاف افرادی که برنامههای بسیار سنگین را اجرا میکنند و بازیها را توسعه میدهند، به پردازندههای قوی با قدرت آنچنانی نیاز ندارند؛ اما cpu مناسب برای برنامه نویسی باید به صورتی باشد که برنامه نویسان را در کد نویسی دچار مشکل نکند. در این مقاله ویژگیهای پردازنده مناسب برای برنامه نویسی را در اختیار شما قرار دادیم و برخی از پردازندههای مناسب بازار را به شما معرفی کردیم.
لطفاً تجربیات خود را راجع به برنامه نویسی با پردازندههای مختلف با ما در میان بگذارید
مقاله ای مرتبط
