آموزش میکروتیک

راهنمای جامع سرور مجازی میکروتیک (Mikrotik VPS)

سرور مجازی میکروتیک چیست و چگونه می‌توان آن را بهینه کرد؟ در این مقاله به سرور مجازی میکروتیک خواهیم پرداخت.

اشتراک گذاری

با توجه به پیشرفت تکنولوژی و نیاز به برقراری ارتباط، در حال حاضر کاربران زیادی از سرور مجازی میکروتیک برای برقراری ارتباطات استفاده می‌کنند. سرور میکروتیک در تمام مراحل نیاز به مدیریت و کنترل دارد. به همین دلیل افرادی که مدیریت سرور مجازی میکروتیک را بر عهده می‌گیرند؛ باید با جزئیات مختلفی آشنا شوند. با مدیریت تجهیزات شبکه میکروتیک شما می‌توانید شبکه را به خوبی کنترل کنید و تغییرات لازم را در تنظیمات آن ایجاد نمایید. در این مقاله می‌خواهیم راهنمای جامعی را راجع به سرور مجازی میکروتیک در اختیار شما قرار دهیم تا علاوه بر آشنایی با سرور مجازی، بتوانید کنترل آن را نیز بر عهده بگیرید. برای آشنایی با سرور مجازی میکروتیک تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

 

سرور مجازی میکروتیک چیست؟

سرور مجازی میکروتیک در واقع نوعی سرور مجازی است که از سیستم عامل MikroTik RouterOS بهره می‌برد و مبتنی بر هسته لینوکس کار می‌کند. سیستم عامل میکروتیک امکانات و مزایای زیادی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد و برای روترها کاربرد دارد. روترها نوعی از سخت‌افزارهای شبکه هستند که بین سیستم‌های آن ارتباط برقرار می‌کنند. سرور مجازی میکروتیک به دلیل قیمت مناسب، انعطاف پذیری بالا و پایداری به عنوان یکی از بهترین و محبوب‌ترین سرویس‌های هاستینگ شناخته می‌شود و کاربران زیادی از آن استفاده می‌کنند.

سرور مجازی میکروتیک چیست؟

تفاوت سرور مجازی میکروتیک با سایر VPSها

VPSهای معمولی از سیستم عامل ویندوز یا لینوکس بهره می‌برند؛ اما سرور مجازی میکروتیک نوعی نسخه پیشرفته‌تر از لینوکس است که سیستم عامل اختصاصی خود را دارد. سرور مجازی با توجه به نیاز کاربران از دو سیستم عامل ویندوز یا لینوکس پیروی می‌کند و هنگام خرید سرور مجازی میکروتیک باید سیستم عامل آن را با توجه به نیازهای خود انتخاب کنید.

 

کاربردهای سرور مجازی میکروتیک

بخش گسترده‌ای از کاربران از سرور مجازی میکروتیک به عنوان روتر مجازی استفاده می‌کنند؛ اما این سرور مجازی کاربردهای دیگری هم دارد. کاربردهای آن باعث شده که مخاطبان زیادی را به خود جذب کند. برای آشنایی با دیگر کاربردهای سرور میکروتیک این بخش را با دقت دنبال کنید.

 

راه‌اندازی فایروال

راه‌اندازی فایروال یکی از مهم‌ترین کاربردهای سرور میکروتیک به حساب می‌آید که با کمک آن می‌توانید امنیت و ارتباطات سرور را بهبود ببخشید. فایروال در اصل یکی از اجزای امنیت شبکه است که مانع دسترسی غیرمجاز به شبکه‌ها و سیستم‌های کامپیوتری می‌شود. فایروال امکان محدود کردن دسترسی کاربران به شبکه را می‌دهد و شما می‌توانید با کمک این ویژگی ورود به شبکه، خروج از آن و ارتباطات مخاطبان را به گونه‌ای محدود کنید که امنیت شبکه و مشتریان آن حفظ شود. از امکاناتی که راه اندازی فایروال در اختیار مدیران شبکه قرار می‌دهد می‌توان به تعیین منبع و مقصد، فیلتر کردن، کنترل اتصالات داخلی و پشتیبانی از IPv6 اشاره کرد.

 

مسیریابی

یکی دیگر از کاربردهای سرور میکروتیک مسیریابی یا روتینگ است. در سرور میکروتیک زمانی که مناسب‌ترین مسیر در شبکه‌های داخلی و خارجی انتخاب شود، به آن فرایند مسیریابی یا روتینگ می‌گویند. این سرور مجازی از مسیریابی مجازی حمل و نقل، مسیریابی رابط بر اساس خط مشی، مسیریابی ECMP، مسیریابی استاتیک، مسیریابی پویا و... پشتیبانی می‌کند و انتقال داده‌ها در شبکه را به بهترین نحو انجام می‌دهد.

کاربرد سرور مجازی میکروتیک

راه اندازی سیستم‌های وایرلس

سرور مجازی میکروتیک امکان انتقال داده‌ها در یک پلتفرم امن و پایدار را برای کاربران خود فراهم می‌کند. شما می‌توانید با کمک این سرور شبکه‌های بی‌سیم ایجاد کنید و در کسب و کارهای مختلف از ارتباط پایدار و بدون قطعی در دستگاه‌های بی‌سیم استفاده نمایید. امکاناتی مانند سیستم توزیع WDS، پروتکلNV2، رومینگ بی‌سیم و لیست‌های کنترل دستی باعث می‌شوند که اتصالی بی‌سیم و پایدار را به وجود بیاورید.

 

مزایا و معایب سرور مجازی میکروتیک

سرور مجازی میکروتیک مانند بسیاری از سیستم‌های دیگر با توجه به کاربردی که دارد، مزایا و معایبی را نیز به همراه خواهد داشت. در این بخش برای آشنایی بیشتر با سرور میکروتیک مزایا و معایب آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم. مزایای این نوع سرورها عبارتند از:

امنیت بالا: VPS میکروتیک با امکان راه‌اندازی فایروال می‌تواند ورود، خروج و ارتباطات در شبکه را کنترل کند. این موضوع باعث می‌شود شبکه و کاربران آن از امنیت بالایی بهره ببرند.

مدیریت ساده: کاربری سرور مجازی میکروتیک به حدی ساده است که اگر دانش تخصصی هم نداشته باشید، می‌توانید مدیریت آن را به خوبی انجام دهید.

امکان ارتقای سرور: یکی از مهم‌ترین مزایای استفاده از سرور مجازی Mikrotik امکان ارتقای این VPS با توجه به رشد کسب و کار است.

کنترل بر منابع: با استفاده از سیستم میکروتیک به سادگی می‌توانید فضای ذخیره سازی، سرعت شبکه، میزان رم و CPU را با توجه به نیازهای خود تنظیم کنید.

تحلیل و بررسی دقیق: تحلیل و نظارت دقیق بر روی فعالیت‌های سرور مجازی میکروتیک یکی دیگر از مزایای این سرور به حساب می‌آید. سرور مجازی میکروتیک به ابزارهای قوی برای تحلیل و نظارت فعالیت‌های شبکه مجهز است و مدیران شبکه می‌توانند با کمک آن‌ها تعداد بازدیدها، پردازنده و سرعت شبکه را بررسی و تحلیل کنند.

سرور میکروتیک علاوه بر این مزایا، معایبی هم دارد که از معایب آن می‌توان به محدودیت در شناسایی دیگر سخت‌افزارها، فشار بیش از اندازه به منابع و عملکرد متوسط در شبکه‌های نسبتاً بزرگ اشاره کرد.

 

انواع سرور مجازی میکروتیک

سرور مجازی میکروتیک انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن‌ها مخصوص انجام کار مشخصی هستند. انواع سرورهای میکروتیک می‌توانند پاسخگوی نیاز‌های شبکه‌های کوچک تا سازمان‌های بزرگ باشند. در ادامه انواع سرورهای میکروتیک را معرفی می‌کنیم.

 

سرور مجازی Mikrotik hEX

سرور مجازی hEX از قیمت مناسبی برخوردار است و برای مسیریابی و اتصال به اینترنت در شبکه‌های کوچک استفاده می‌شود. این سرور کاربری ساده‌ای دارد و مسیریابی پیشرفته، مدیریت ترافیک شبکه و پشتیبانی از پروتکل‌های امنیتی را نیز انجام می‌دهد. بنابراین سرور Mikrotik hEX برای شبکه‌های کوچک و خانگی انتخاب هوشمندانه‌ای به حساب می‌آید.

 

سرور مجازی Mikrotik CCR

سرور میکروتیک CCR که با نام Cloud Core Router نیز شناخته می‌شود، مناسب شبکه‌های پرترافیکی است که به سخت‌افزار قوی‌تری نیاز دارند. سازمان‌هایی که چندین عملیات پیچیده در شبکه‌های آن‌ها انجام می‌شود، می‌توانند برای مدیریت مناسب شبکه‌ها، مدیریت ترافیک‌های بالا، پردازش بالا، اتصال پایدار و دریافت عملکردی قابل قبول از سرور مجازی CCR استفاده کنند.

 

سرور مجازی Mikrotik Cloud Router

سرور میکروتیک Cloud Router با توجه به ویژگی‌هایی که دارد به عنوان یکی از قدرتمندترین و پیشرفته‌ترین سرورهای مجازی میکروتیک شناخته می‌شود. این سرور پیشرفته امکان مدیریت شبکه‌های گسترده و انتقال اطلاعات با سرعت بالا را برای کاربران فراهم می‌کند. سرور Cloud Router به صورت اختصاصی برای محیط‌های ابری استفاده می‌شود و علاوه بر انعطاف پذیری بالا، امنیت بسیار خوبی را برای کاربران شبکه به وجود می‌آورد.

سرور مجازی Mikrotik Cloud Router

پیشنهاد خرید: خرید سوئیچ شبکه میکروتیک

 

راهنمای خرید سرور مجازی میکروتیک

پیش از خرید سرور مجازی میکروتیک باید نکات مختلفی را در نظر بگیرید. مهم‌ترین قدم برای خرید سرور مجازی این است که در ابتدا نیازهای شبکه را بررسی کنید و در ادامه با توجه به آن‌ها خرید خود را انجام دهید. در این بخش نکاتی را در اختیار شما قرار می‌دهیم که می‌توانید از آن‌ها به عنوان راهنمای خرید سرور میکروتیک استفاده نمایید. نکاتی که باید برای خرید سرور مجازی آنها را در نظر داشته باشید عبارتند از:

بررسی و شناسایی نیازها: اولین قدمی که برای خرید سرور باید بردارید، بررسی و شناسایی نیازها است. پیش از خرید سرور مجازی باید نیاز به پردازنده، فضای ذخیره سازی، حافظه رم و پهنای باند را به خوبی بررسی کنید و در نهایت با توجه به آن‌ها برای خرید سرور مجازی میکروتیک تصمیم مناسب را بگیرید.

خرید مطابق با لوکیشن سرور: یکی دیگر از نکات خرید سرور میکروتیک، توجه به لوکیشن سرور است. امکان خرید سرور مجازی در دو موقعیت ایران و اروپا وجود دارد که سرور میکروتیک متعلق به ایران در دیتاسنترهای مستقر در ایران میزبانی می‌شود و IP ثابت مختص به ایران را به شما ارائه می‌دهد. در مقابل سرور اروپا در کشورهایی مانند فنلاند، انگلیس، فرانسه، آلمان و... میزبانی می‌شود و با استفاده از سرور مجازی میکروتیک اروپا می‌توانید به بازارهای بین المللی دسترسی راحت‌تری داشته باشید.

خرید سرور با قابلیت ارتقا: هنگام خرید سرور مجازی باید به قابلیت ارتقای آن توجه کنید. در صورتی که کسب و کار شما پس از مدتی رشد کند و برای مدیریت آن به سرور قوی‌تری نیاز داشته باشید، می‌توانید سرور خود را ارتقا دهید و مجدداً از آن استفاده کنید.

خرید سرور با پشتیبانی فنی مطمئن: سابقه و عملکرد شرکت ارائه دهنده سرور مجازی از اهمیت بالایی برخوردار است و بر روی عملکرد سرور تاثیر مستقیمی دارد. بنابراین سرور خود را باید از شرکتی تهیه کنید که از تخصص و پشتیبانی فنی مناسبی داشته باشد.

 

نتیجه‌گیری

راهنمای جامع سرور مجازی میکروتیک به شما کمک می‌کند که با جزئیات مختلفی از این سرور آشنا شوید. در این مقاله توضیحات مختلفی راجع به سرور میکروتیک، انواع، مزایا و معایب، کاربردها و راهنمای خرید آن در اختیار شما قرار دادیم. با کمک این توضیحات می‌توانید برای ارتباط میان شبکه‌های خود از انواع سرور مجازی میکروتیک استفاده کنید.

لطفاً تجربیات خود را از استفاده از سرور مجازی میکروتیک با ما در میان بگذارید.

0 نظرات
نظری ثبت نشده است
افزودن نظر جدید